NOVINARI POD PRITISKOM: Maloljetni sin glavne i odgovorne urednice “Avaza” izboden u Sarajevu

Maloljetni sin glavne i odgovorne urednice “Dnevnog avaza” Dženane Burek izboden je sinoć u centru Sarajeva, piše avaz.ba.

Napad se dogodio ispred sarajevske Katedrale kada je sin urednice “Avaza” šetao sa društvom.

Ničim izazvan, izvjesni Hadžibajrić, za kojeg se zna da je iz kriminalnog miljea, sina Dženane Burek je prvo udario ramenom, a potom je izvadio šarafciger i izbo ga.

Prvo ga je ubo u butinu, a potom u koljeno. Sva sreća pa nije pogodio arteriju.

Iako je strašno da se napadaju djeca novinara i urednika zbog objavljenih tekstova, turski portal Faktor, pokušavajući prikazati ovo kao slučajnu tuču maloljetnika falsificirao je izjavu ministra MUP- a Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića napisavši da je izjavio da su se dvojica mladića pokoškala i jedan je povrijedio drugog šarafcigerom.

U izjavi za Avaz.ba Mulabdić je kazao da je policiji prijavljen slučaj napada na maloljetnika.

– Jedan maloljetnik je fizički napao drugog i nanio mu povrede u predjelu noge šarafcigerom. Istraga o ovom slučaju je u toku, kazao je Mulabdić , dodavši da je tu izjavu dao svim novinarima koji su ga kontaktirali.

Da je ovaj slučaj Faktor pokušao prikazati kao slučajnu tuču maloljetnika pokazuje i činjenica da u tekstu nisu naveli ni čije dijete je povrijeđeno, iako su mnogi bh. portali objavili da je pitanju sin glavne i odgovorne urednice “Dnevnog avaza” Dženane Burek.

 

(Global CIR/Avaz)

Komentiraj