SALIHAMIDŽIĆ IZABRAN ZA SPORTSKOG DIREKTORA BAYERNA: “Ovaj klub mi je dao sve, a ja ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje”

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić izabran je za novog sportskog direktora Bayerna iz Minhena.  Njega su predstavili Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor kluba, i Uli Hoeness, predsjednik kluba.

To je potvrđeno i na zvaničnoj stranici njemačkog kluba. Salihamidžić je najveći trag u svojoj karijeri ostavio  dok je nastupao za minhenski Bayern s kojim je postao i prvak Evrope.

“Davao sam sve na svakom treningu i na svakoj utakmici. Tačno tako ću popuniti mjesto sportskog direktora. Oduševljen sam”, kazao je Salihamidžić.

– Kada sam prije 19 godina potpisao ugovor sa Bayernom za mene to nije bio samo posao, za mene je to bila druga porodica. Bayern mi je dao sve. Identifikovao sam se sa klubom i danas je tako. Otišao sam u Torino ali znao sam da ću se vratiti. To je moj dom, ovdje su rođena moja djeca – rekao je Hasan, te naglasio:

– Kada mi je ponuđen posao pričao sam sa djecom i ženom, i zajedno smo donijeli ovu odluku. Znam i poznajem Bayern. Bio sam u kontaktu sa ljudima iz kluba posljednjih godina i poznajem sve strukture kluba. Znate kakav sam bio kao igrač i davao sto posto, tako ću raditi i ovaj zadatak 24 sata u sedmici i tome se radujem.

Bilo je mnogo pitanja za Hasana, a jedno od njih odnosilo se i na jezike koje govori.

– Pričam engleski, italijanski, španski, bosanski i malo njemačkog – poručio je Salihamidžić na čistom njemačkom uz dobru dozu smijeha.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj