ZNALA ŠTA JOJ SE SPREMA: “Charles će me ubiti, planira prometnu nesreću”

Prošlo je gotovo dvadeset godina otkako je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći u pariškom tunelu Pont de L’Alma i britansko pravosuđe provelo je doista ekstenzivnu istragu. Službeni uzrok smrti je neoprezna vožnja Henrija Paula, a svemu su doprinijeli papparazzi koji su progonili nesretnu princezu i njenog dečka Dodija Fayeda pariškim ulicama.

Vozač limuzine Paul bio je pijan, imao je čak pet puta više alkohola u krvi nego što je dopušteno, a istraga je zaključila da bi Diana i Fayed preživjeli nesreću da su bili vezani. Doista nesretni splet okolnosti na kraju je odnio tri života, ali je donio i mnoštvo teorija zavjera.

Kako napominje Daily Beast, sama kraljica je, onako usput, dobacila da je Diani netko podmazao kočnice. Tijekom istrage je objavljeno i Dianino pismo poslano batleru Paulu Burrellu krajem 1993. godine, nekih desetak mjeseci nakon objave razlaza Diane i Charlesa.

“Evo sjedim za stolom u listopadu i samo želim imati nekoga da me zagrli i ohrabri me pa da mogu ostati snažna i uzdignute glave. Ova faza mog života jenajopasnija zato što moj suprug planira prometnu nesreću. Kvar na kočnicama bi osigurao ozbiljnu ozljedu glave i time bi imao odriješene ruke da oženi Tiggy.Camilla mu je samo izlika za sve. Taj čovjek nas sve samo iskorištava”.

Mohamed Fayed, Dodijev otac, tvrdio je da iza ubojstva stoji princ Phillip koji je naredio tajnoj službi MI6 ubojstvo Diane i Dodija kako par se ne bi vjenčao i na kraju imao dijete muslimana.

Tijekom istrage je Lucia Flecha de Lima, supruga nekadašnjeg brazilskog veleposlanika u Velikoj Britaniji izrazila je popriličnu dozu skepse i nije baš previše vjerovala u priču o Dianinom strahu za vlastiti život.

“I dalje ne vjerujem. Paul Burrell sposoban je savršeno dobro oponašati Dianin rukopis. Ne vjerujem da je živjela u strahu za vlastiti život, a posebno da bi joj prijetnja bio Charles, budući kralj vaše države”, ispričala je ona tijekom ispitivanja.

Privatne istrage upozoravale su na brojne nelogičnosti tijekom spašavanja Diane nakon prometne nesreće pa je tako novinar Jon Conway otkrio transkript poziva doktora Jean-Marca Martina, liječnika hitne pomoći koji je došao na mjesto prometne, gdje doktor tvrdi da su dvije osobe teško ozlijeđene te da nije bilo ozljeda toraksa. Upravo je teška ozljeda toraksa bila pogubna za Dainu nekoliko sati kasnije.

Druga neobična činjenica je to što je hitnoj trebalo čitavih 17 minuta da iziđu ne teren od upućivanja prvog poziva. Trebalo je još sat vremena da izvuku Dianu iz olupine automobila što samo po sebi nije neobično, ali tijekom prebacivanja u bolnicu su se kola hitne pomoći zaustavila na nekoliko minuta što je mnogima bilo iznimno sumnjivo.

Martina su čak i policajci pitali ima li bilo kakve istine u tvrdnjama da je namjerno kasnio s odlaskom u bolnicu.

“Morali smo saznati zašto joj je naglo pao krvni tlak. Bojali smo se da će joj se srce zaustaviti i jako je teško oživljavati pacijenta u takvim uvjetima dok se kola hitne pomoći kreću”, odgovorio je Martino.

Conway je rekao i da mu je bilo neobično što su za Paula rekli da je imao pet puta više alkohola u krvi nego što je dopušteno francuskim zakonima te da se Paul ponašao savršeno normalno na svim snimkama sigurnosnih kamera.

“Vidite ga kako prolazi kroz vrata, vidite kako veže vezice na cipelama. Da je imao pet puta više alkohola bi smrdio po alkoholu i nema šanse da bi netko sjeo u auto s njim”, priča Conway za Daily Beast.

Jedini preživjeli nesreće bio je Trevor Rees-Jones koji se cijelo vrijeme branio govorio da se ne sjeća ničega što se dogodilo te večeri. Zanimljivo je da je još jedan svjedok tragične nesreće povezane s Dianom dobio totalnu amneziju.

 

(Global CIR/Express.hr)

Komentiraj