LUDE LAŽI SRBIJANSKIH MEDIJA: Clooney i Hanks protiv nezavisnosti Kosova, Chester i Cornell ubijeni jer su bili Srbi, Sharon Stone odrasla na ‘srpskoj proji’

Srbijanski portal Espreso.rs donio je zanimljivu analizu svih laži srbijanskih medija vezano za porijeklo slavnih ličnosti iz svijeta. Svi ste mogli tu i tamo pročitati na tabloidnim srbijanskim medijima kako je George Clooney izjavio da “Kosovo pripada Srbiji”, ili kako je Donald Trump ustvari porijeklom Srbin i slične “bombe”.

Prije nekoliko godina podigla se velika prašina oko George Clooneyja i Kosova, naime kako glumac treba da započne protestnu kampanju protiv nezavisnosti Kosova. Mediji su dizali Clooneyja  do visina Svetog Save, ali čim se prašina malo slegla od toga nije bilo ničega, ali Srbi kao Srbi imaju pamćenje poput zlatne ribice, pa se taj skandal ubrzo i zaboravio mada su saradnici holivudskog glumca to demantovali – taj dio Srbi čuli nisu, piše Espreso.rs.

Kad smo već kod George Clooneyja  neki od vas se sjećaju čuvenog rediteljskog prvijenca pod imenom “Laku noć i sretno”. Ovo je drama o konfliktu koji je nastao kada je popularni američki novinar Edvard R. Marou napao Džozefa Makartija, senatora iz Viskonsina i njegovu antikomunističku politiku, ali i o tome sa kakvim se problemima suočavaju mediji kada se suprotstave vladajućem režimu.

Čim je pokupio nominacije za šest Oskara, Srbi su zapravo shvatili kako je film posvećen zapravo Milu Raduloviću, a ne legendarnom novinaru. Naime Radulovićev slučaj o kom nećemo ovom prilikom jer je previše opširna tema, bio je predstavljen u jednoj od emisija čuvenog Maroua pa je samim tim u prijevodu na srBski ovo film o nama – jednim jedinima neprikosnovenim Srbima!

Onda su se “biseri” samo nizali. Bio je tu i Tom Henks sa čuvenom izjavom: “Srbi će jednog dana vratiti Kosovo”. Odmah je uslijedio i demant od strane njegovog tima, ali dalje od “Kosovo je srce Srbije”, Srbi ne čuju. Tom Henks je Srbin – jer je pravoslavac i tačka.

I Džejms Bond je veliki srbofil ako niste znali, Šon Koneri je prema pisanjima srbijanskih domaćih medija uporedio Škotsku sa Kosovom, uslijedili su i Ričard Gir, Robert De Niro, Džoni Dep. Nevjerovatno je kako nijedna od ovih izjava zapravo nije zabilježena kamerom, mobilnim telefonom ili diktafonom, ali “majke mi, rekli su tako” ostaje kao jedini izvor informacije i izjave. Posljednja u nizu najvećih mogućih nebuloza jeste priča o Šeron Stoun i njenoj tetki Milunki. Šta kao zvuči vam kao SF? Fantastika?

Tolkin da je živ ovog novinara bi debelo platio da piše nastavak Hobita i mitologije Srednje Zemlje. Da se vratimo na “Niske strasti”… Naslovi koji ste prethodnih dana mogli da vidite: “Šeron Stoun začepila usta Amerima”, “Dijelila sam hljeb sa Srbima, oni su mi najdraži prijatelji”, “Odrasla sam na srpskom kukuruzu”. Ovo već prevazilazi svaku mjeru, svako kome je ostala živa makar jedna siva ćelija neće povjerovati u ovo.

Ovo me je podsjetilo na legendu o Svetom Savi i volovima koji pokušavaju da unesu svjetlost u kuću, ali je Sava bio taj koji je izmislio prozore, Srbi su na kant otvarali prozore još oko 1200. godine, piše Espreso.rs. Pa da vidimo šta je mlađani “wannabe” Tolkin smislio o Šeronki, pardon možda joj je pravo ime bilo i Šabanka (ostaje da sačekamo novo izdanje) srBizama u medijima).

– Moji najdraži prijatelji, od djetinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra. Rođena sam u Midvilu, malom mjestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, porijeklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije.

– Tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je porijeklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju. Za vrijeme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena. Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak – ovako je lijpa glumica govorila o Srbima.

Napisaše ljudi i ostaše živi. Osnovna novinarska načela nisu ispoštovana. Rekla je Šeron za koga? Kome? Gdje? Na tv-u (nije, ne postoji video zapis), radiju, magazinu??? Srbima? Kome, bre (ovde je bre apsolutno neophodna riječ). Za kraj da zaokružimo i sa genijalnim otkrićem “kolega” koji su se dokopali kose predsjednika SAD i ozbiljnom analizom njegovog DNK došli do zaključka da je on pola Srbin pola Bugarin (mada to i nije bitno).

Da, da sišao čovek pravo sa Stare Planine i osvojio SAD. Jer Donald Trump je, ako pratite srpska internet nebesa i cijenjene “kolege” jedini američki političar iz višeg ešalona koji je osudio NATO bombardovanje Jugoslavije. Izvora ima koliko vam volja, ali svi su lažni i to dokazano. Ne vjerujte u sve što čitate, vjerujemo da je slijedeća teorija zavjere da su Kris Kornel i Čester Bening zapravo ubijeni jer su Srbi pravoslavci i smetali su albanskom lobiju. Ne ložite se, sačuvajte bar malo dostojanstva kad smo sve ostalo izgubili, zaključuje

 

(Global CIR/Espreso.rs.)

Komentiraj