BUDUĆNOST OSOBNOG PRIJEVOZA: ‘Leteći automobili’ dobili novu financijsku injekciju od strane njemačkog Daimlera

Njemačka automobilska tvrtka Daimler uz još nekoliko ulagača odlučili su uložiti više od 29 milijuna dolara (25 milijuna eura) u pokretanje zrakoplovne tvrtke Volocopter koja se bavi razvojem električnih zrakoplova kojima žele zamijeniti taksi automobile.

Njemački startup koji je nedavno promijenio ime iz E-volo u Volocopter planira iskoristiti novac u daljnji razvoj svojih autonomnih letjelica kojima žele osvojiti tržište taksi prijevoza. Volocopter trenutno dovršava projekt razvoja VTOL letjelice s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem, a moći će prevesti do pet osoba. Maksimalna brzina koju može postići je 100 kilometara na sat.

Iako mnogi jo nikada nisu čuli za postojanje ovog tržišta, ono je itekako popularno u Njemačkoj iz koje im dolaze i najveći konkuretnti, a to su Lilium Jet i eVolo. Također, tu je i Airbus koji s Italdesignom radi na novoj letjelici.

Iz Volocoptera su najavili prvu testnu vožnju u posjednjem četveromjesečju 2017. godine, a nakon prvog testiranja najavili su još najmanje pet godina istraživanja i razvoja ove nevjerojatne tehnologije. Iz Volocoptera također su bjavili da je dogovoreno s vlastima u Dubaiju pokretanje testne faze njihovih autonomnih helikoptera.

Jedan od utemeljitelja Volocoptera, Alexander Zosel kaže kako su ponosni što su upravo oni izabani za testiranje i dodaje kako su njihovi rigorozni sigurnosni standardi jedan od razloga zašto su odabrani. Sustav ipak nije namijenjen samo za testiranje Volocoptera, već i za općenito testiranje takvih servisa. Volocopter je samo prvi koji je dobio službeno dopuštenje.

Mnoge posebnosti

Volocopter se po mnogočemu razlikuje od dosadašnjih prijedloga osobnih letjelica. Umjesto dvije elise, kao što ej to slučaj kod običnih helikoptera, Volocopter ih ima čak devetnaest, što možda zvuči kompleksnije i skuplje, no zapravo je jednostavnije i jeftinije.

Volocopterov pilot ne mora voditi računa o nagibu i kutu, već se ovom letjelicom jednostavno upravlja tako što prema naredbi sustav samostalno isporučuje više, odnosno manje snage određenim elisama. Također, ova letjelica pokreće se električnim motorom. Ima nekoliko baterija koje mogu izdrati let i do 120 minuta, piše Daily Mail.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj