ŽALI ZBOG GUBITKA ‘HRVATSKIH I SRPSKIH’ ŽIVOTA! Grabar-Kitarović: “Jednog dana da ‘Oluju’ obilježimo zajedno sa Srbima”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je u Kninu da žali zbog gubitka svakog života, hrvatskog i srpskog.

Ona je dodala i da se nada da će jednog dana biti moguće “zajedno sa srpskom zajednicom” obilježiti “Oluju” kao akciju koja je “prekinula velikosrpsku agresiju i politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi koje su upravo njihovo lokalno vođstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova”.

“Nadam se da ćemo jednog dana biti u stanju da zajedno obilježimo “Oluju” kao akciju koja je prekinula velikosrpsku agresiju, velikosrpsku politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi i koje su upravo njihovo lokalno vođstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima u Kninu upitana da li predstavnici Srpskog narodnog vijeća, koji će se pokraj Knina pokloniti srpskim žrtvama Oluje, treba da budu u Kninu.

Što se Hrvatske tiče, rekla je, nama je žao svakog života, i srpskog i hrvatskog i svih koji su poginuli u “Oluji” i Domovinskom ratu.

“Ne veselimo se ničijoj tuzi i vjerujemo u zajedničku budućnost svih hrvatskih građana”, kazala je Grabar-Kitarović i dodala da se slaže s kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem kada kaže da bi se trebalo pokloniti i srpskim žrtvama.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj