EVROPSKI SUPERKUP U SKOPLJU: Real Madrid večeras protiv Manchester Uniteda

Na skopskom stadionu ”Filip drugi”, kapaciteta 33.000 gledalaca, večeras će biti odigran susret evropskog nogometnog Superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka Real Madrid i pobjednik Evropske lige Manchester United. Iako je bilo najavljeno da prva zvijezda Reala Cristiano Ronaldo neće biti u sastavu za taj susret, jer je počeo da trenira sa ekipom tek prije dva dana, trener Zinedine Zidane odlučio je da ga povede u Skoplje.

Ronaldo je dobio produžen odmor nakon Kupa konferederacija u Rusiji i naporne prošle sezone u kojoj je Realu donio titule prvaka Španije i Evrope. Real Madrid je tri puta osvajao ovaj trofej (2002, 2014. i 2016.), a dva puta je poražen (1998. i 2000.), dok je Manchester United pehar osvojio 1991. dok je bio poražen 1999. i 2008.

Trener Reala Zinedine Zidan je kao igrač dva puta osvojio evropski Superkup, 1996. s Juventusom i 2002. s Relom. Kao trener prvi naslov je osvojio prošle godine također s Kraljevskim klubom.

Njegov kolega na klupi Uniteda Jose Mourinho u trenerskoj karijeri nije uspio da osvoji Superkup, a jedini nastup u meču za taj pehar zabilježio je kao strateg Porta 2003., kada je Milan bio uspješniji (1:0).

Susret Real Madrid – Manchester United igrat će se od 20.45 sati. Meč će suditi Italijani, Gianluca Rocchiglavni (glavni sudac), a pomoćnici će mu biti Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini, Davide Massa i Massimiliano Irrati.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj