OVAKO SU HDZ-OVCI GOVORILI 2012: ‘Porez na nekretnine je porez na djedovinu i na nadu u bolji život većine hrvatskog naroda!’

“Takav će zakonski prijedlog osiromašene građane dodatno stjerati u kut,” govorili su HDZ-ovci 2012. godine, zgražajući se nad zakonskim prijedlogom Kukuriku koalicije za porez na nekretnine.

Tekst posvećen zakonskom prijedlogu poreza na nekretnine, o kojemu se počelo govoriti dok je Kukuriku koalicija držala vlast 2012. godine, nalazi se OVDJE te se u njemu očituju mišljenja brojnih istaknutih HDZ-ovaca koji su, čini se, prije pet godina imali potpuno drugačije mišljenje o ozloglašenom porezu protiv kojega je peticiju potpisalo više od 120.000 građana i građanki.

Prenosimo najzanimljivije dijelove teksta:

“Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije smatra da je Linićev prijedlog zakona veleizdaja nacionalnih interesa, jer će za posljedicu imati prisilnu rasprodaju nacionalnog blaga, izjavili su u Županijskom odboru HDZ-a Varaždinske županije… U svom dubokom ne znanju i ne snalaženju Vlada luta kao guska u magli, jer ako će to biti zamjena za komunalnu naknadu onda će to biti ne samo veći namet stanovništvu već i privredi, rekao je Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a i dopredsjednik ŽO Varaždinske županije… Županijski odbor HDZ-a Međimurske županije istaknuo je da je uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade… Riječ je o porezu na nekretnine, a ne o porezu na imovinu. Vlada namjerava oporezivati nekretnine koje su građani mukom stekli i cijeli život otplaćivali, rekao je predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat.”

Tadašnja predsjednica GO HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica je istaknula da su zbog nepovjerenja u banke i zbog negativnog nasljeđa iz prošlosti Hrvati razvili posebnu kulturu štednje kroz ulaganje u nekretnine. Vladina tvrdnja da će novi namet biti porez na bogate je laž, inače bi se umjesto kuća oporezivale dividende i vrijednosni papiri. Ovo je udar na minuli rad koji posebno pogađa srednji sloj.

Tadašnji predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović osvrnuo se na katastrofalnu gospodarsku situaciju u Republici Hrvatskoj, te naglasio da je strpljenje građana na izmaku.

Ukoliko vladajuća koalicija nastavi s ovako represivnom poreznom politikom postoji prijetnja većih socijalnih nemira koje bi imale nesagledive posljedice za RH.

Zanimljivo, iako govori posve suprotno od onoga što danas HDZ-ovci propagiraju vezano uz porez na nekretnine, članak je i dalje dostupan na njihovim web stranicama.

 

 

(Global CIR/100posto)

Komentiraj