SAMO NA IZNAJMLJIVANJE LJEŽALJKE DNEVNO ‘SPISKA’ NEČIJU PENZIJU: Zvizdić se brčka i sunča u Antaliji, a poveo je i svoju svitu

Denis Zvizdić (SDA), predsjedavajući Vijeća ministara BIH, ovog ljeta odlučio je odmarati u Turskoj. Dok većina bh. građana jedva sastavlja kraj s krajem, i dok je BiH po svim parametrima rame uz rame sa afričkim zemljama, očito je da za Zvizdića nema krize.

Portal Avaz.ba došao je u posjed fotografije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kako uživa u okolini Antalije, zanemarujući trenutnu situaciju u državi koja je daleko od idealne. Kako saznajemo, Zvizdić je na plaži sa tjelohraniteljima iz BiH, gdje bez problema iznajmljuje ležaljku koja košta 200 konvertibilnih maraka na dan.

Tako naš vrli ‘premijer’ dnevno samo na izležavanje daje jednu bosansku penziju, a koliko tek plaća hotelsku sobu i koliko tek košta izležavanje i brčkanje njegove svite u elitnim odmaralištima Antalije? Koliko košta da košta, nije iz njihovog džepa, naš narod je obrazli i nikome nije ostao dužan, a narodni džep je i najdublji.

I dok jede morske plodove, Zvizdiću se vraća kiselina iz želuca kad pomisli na svoje drage birače, pogotovo Bošnjake koji su sretni ako se smoče u kakvom potočiću, a tek kad pomisli na neodgovorena pitanja i probijene rokove  prema Evropskoj uniji onda izgubi apetit, dok mu nesanicu zadaje činjenica da je izgubio podršku parlamenta i da posljednjih mjeseci nije uspio niti jedan zakon staviti u parlamentarnu proceduru.

I tako, kad mu se sve to skupi, odmor mu dođe kao neko mučenje. Jer kako da on uživa, kad se ovamo 3 miliona njegovih sugrađana bore za goli opstanak, dok je država u rasulu, šume gore,  u kućama i stanovima nema vode, prinosi u poljoprivredi smanjeni, a javni sektor u raspadu…Sve je to na ovim golim plećima našeg premijera koji je svoju svitu poveo u Antaliju samo da ga spriječe da ne počini samoubistvo u trenucima rastresenosti kad pomisli na sve probleme koje je ostavio u voljenoj Bosni.

Izgladnjeli narod se ipak potajno nada, da je zbog dubokih i srdačnih veza sa Erdoganom, Zvizdić ipak uspio ‘izganjati’ neki popust i da hotelska soba dnevno ne košta više od prosječne plate u BiH.

 

 

(Global CIR/Foto: Avaz)

Komentiraj