(VIDEO) TEKSAŠKI SVEĆENIK: “Bog je dao Trumpu moralnu ovlast da ubije Kim Jong-una”

Teksaški svećenik Robert Jeffress, jedan od Trumpovih “evangeličkih savjetnika” koji je držao propovijed na dan njegove inauguracije, izjavio je da predsjednik ima “moralnu ovlast za ubojstvo  sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una”, piše Washington Post.
 Image result for Robert Jeffress

“Što se tiče borbe protiv onih koji čine zlo, Biblija nam jasno kaže: Bog je dao vladarima moć da koriste sva potrebna sredstva – uključujući rat – da zaustave zlo. U slučaju Sjeverne Koreje, Bog je  dao Trumpu ovlast da ubije Kim Jong-una”, izjavio je Jeffress u srijedu.

Svećenik je također rekao da se osjećao primoranim objaviti svoju izjavu nakon što je Trump zaprijetio da će Sjevernu Koreju “dočekati vatra i bijes kakve svijet još nije vidio”.

“Biblija daje vladi ovlasti da učini što god je potrebno, uključujući atentat, smrtnu kaznu ili teške kazne za one koji čine zlo, poput Kim Jong-una”, rekao je Jeffress.

“Bog nije protiv gradnje zidova”

Kontroverzni svećenik je tijekom jedne propovijedi u Washingtonu također izjavio da je “prvi korak u ponovnoj izgradnji nacije bila gradnja zida oko Jeruzalema za zaštitu njegovih građana”: “Znate, Bog nije protiv gradnje zidova”. Time se složio s Trumpovim planom za gradnju zida na granici s Meksikom.

Jeffress je poznat po tome što je optužio Obamu da je “stvorio uvjete za dolazak antikrista” te nazvao mormone kultom. Rekao je da je svjestan da bi njegovi komentari o Sjevernoj Koreji mogli biti ocijenjeni kao kontroverzni, ali za to krivi “one koji nisu dovoljno upućeni u Bibliju”.

(Global CIR/Agencije)
Objavljeno u:

Komentiraj