ŽIVI ZID: “Nastavljamo s pripremama za referendum, Plenkoviću ne vjerujemo niti jedno slovo”

Predstavnici Živog zida održali su u petak konferenciju za novinare, na kojoj su objavili kako će, unatoč najavi premijera Andreja Plenkovića da se porez na nekretnine odgađa, nastaviti s pripremama za referendum. Plenkoviću, kažu, ne vjeruju niti jedno slovo.

“Namjeravamo ga održati, ne vjerujemo niti jedno slovo Andreju Plenkoviću. Čekamo 15. rujna da Sabor počne raditi da vidimo hoće li nešto biti upućeno u proceduru. Nastavljamo s pripremama za referendum bez odstupanja”, rekao je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Naveo je da je cilj referenduma ne samo pokopati ovaj porez, već i spriječiti bilo kakve slične inicijative u budućnosti. “Naš je cilj trajno ukloniti pravnim sredstvima mogućnost da se takav porez ikada uvede u Hrvatskoj. Kad se jednom slomi volja građana, on će samo rasti iz godine u godinu, kao što raste PDV i porezna presija”, poručio je Sinčić.

Ustavni stručnjaci proteklih su dana ustvrdili kako se referendum i državnim porezima i nametima ne može provesti, Sinčić kaže da je referendum moguć, a sve ovisi o tome kako će referendumsko pitanje biti formulirano. “Možda Vlada donese neki zakon da ovaj referendum postane nepotreban. Stoga ćete biti obavješteni na vrijeme o terminu referenduma”, kaže Sinčić.

Branimir Bunjac je rekao kako je ovo zadnja crta obrane hrvatskih građana. “Ne damo da se oduzimaju nekretnine, to je naš stari dio programa, a sada ćemo se na sličan način suprotstaviti i porezu na nekretnine”, rekao je Bunjac.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj