(FOTO) MALI PODSJETNIK: Ovih 13 slika trebalo bi biti dovoljan dokaz svima koji zagovaraju rehabilitaciju ‘Za dom spremni’

Nakon obnovljene debate o ustaškom pozdravu “Za dom spremni”, za koji mnogi tvrdoglavo tvrde da je stari hrvatski pozdrav, bez obzira što su se njime služili čelnici NDH, suradnici nacističkih krvoloka, ljudi koji su pod tim usklikom organizirali masovna ubojstva i progone po nacionalnoj i rasnoj osnovi, redakcija Telegrama odlučila je podsjetiti na nekoliko znamenitih povijesnih fotografija i dokumenata.

Prvo, ukoliko postoji ikakva sumnja da su ustaške vlasti gotovo isključivo koristile pozdrav “Za dom spremni”, a ne, kako danas tvrde mnogi, “Za dom i poglavnika spremni”, nekoliko povijesnih zapisa:

 

Nakon što smo ustanovili da je Pavelić koristio ‘Za Dom spremni’ u pismima i dokumentima, podsjetimo s kim se družio i surađivao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A osim druženja s nacističkim liderima, Ante Pavelić znao im je odati posebna priznanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasno, povezanost NDH i Hitlerove Njemačke nije ostala na osobnoj razini. Pavelić se potrudio pridružiti Hitleru u provođenju “rješenja židovskog problema”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Global CIR/Telegram)

Komentiraj