BELMA TVICO NA PARISKOJ SEDMICI MODE: Kolekcija ‘Infinity’ pobrala simpatije publike i profesionalaca

Na aktualnom Paris Fashion Week-u, bh kreatorica Belma Tvico predstavlja novu kolekciju pod nazivom “Infinity” u okviru smotri Prêt-à-porter i semi couture. Upriličila je privlačan “showroom” u jednom od luksuznih hotela The Westrin, podijelivši prostor sa poznatim labelima Christian Siriano, Said Kabeisy i Basil Soda.

Modeli su se dopali i imali dobru prođu kod publike i profesionalaca, a oduševili su glumicu Julie Judd, viđenu u filmovima “Jackie” uz Natali Portman, “Ne panici”, “Vojvotkinja od Langeaisa”, “Glava u oblacima”. Ona ce, zacijelo, doći na slijedeći SFF.

Piše: Džana Mujadžić

Tvico se našla među posjetiteljima drugih marki, a kuća Ungaro je osobno pozvala prisustvovati njigovima smotrama u čuvenoj aveniji Montaigne, pozantoj i kao avenija mode. Sarajevska dizajnerica se našla i među uzvanicima  Lancaster partyja jer slavni brand otvara novu prodavaonicu u najprivlačnijem dijelu Latinske četvrti, Saint-Germain des Prés.

“Infinity” je nadahnuta fluidnim, nefigurativnim i apstraktnim oblicima, ostvarenim u suradnji sa Taidom Jašarević sa kojom je napravila tkanine za sljedeći topli period. Sofisticirani print osvježava krojeve i prepoznatljiv način sivanja po kojemu je Tvico stvorila osobni imege.

Po prvi put je stilistica obradila i sportske modele. Kolekcija je urađena od krepa, organdina, tila, muslinske svile ,viskoze, brokata i konca za kackanje. Kolekcija je također spoj moderne umjetnosti i arhitekture baziranih na tradiciji kvalitetnog odijevanja. Krojevi su senzualni sa zanimljivim kombinacijama causal stila i smjelih boja. Dogadaj su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i opcina Stari grad.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj