FUP NEMA CIVILNI NADZOR! Nikšić: Na spisak brojeva za praćenje nezakonito dodana još tri broja, čiji su to brojevi i koliko ih još ima?

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu, istakavši da je opasna praksa da nad FUP-om nema parlamentarni ni civilni nadzor, ukazao je na jedan slučaj, sa kojim je upoznat, da su na spisak brojeva za praćenje nezakonito dodana još tri broja.  

Operativni dežurni je dobio spisak brojeva da se vode istražne radnje i posebne istražne radnje. Otkrio je da su nezakonito dodana tri broja i postavio pitanje. Danas se protiv njega vodi istraga! Pitam čiji su brojevi bili dodani i koliko je takvih slučajeva – naglasio je Nikšić.

Ministar unutrašnjih poslova FBIH Aljoša Čampara odgovorio je da je za najoštriju osudu ako je tačno da se dešavaju takve stvari i devijacije, te da treba da odgovaraju oni koji su učestvovali u tome, mimo uredbe tužilaštava i sudova, ali i da se slaže s Nikšićem da to pitanje postavi i pismeno. 

Osvrćući se na poslaničko pitanje Nermina Nikšića, u vezi sa nepravilnosti u Federalnoj upravi policije i nezakonitim dodavanjem brojeva za praćenje, Beganović je istakao je da bez odluke suda to niko ne bi smio raditi, te da u zaštiti javnog interesa i prava pojedinaca, takve stvari treba ispitati i sankcionirati.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj