U PREDIZBORNOJ KAMPANJI PUTIN DOBIO ‘NADNARAVNE MOĆI’? Tvrdnje Putinovog bivšeg profesora: Zdraviji sam nakon susreta s njim

Nakon 18 godina na čelu Rusije, Vladimir Putin i dalje ne pokazuje ranjivost, strah ili kakve druge osjećaje. Ako i ima takve trenutke, oni se sigurno događaju u privatnosti, piše “Daily Mail”.  Neki nagađaju da ‘hronično drži stražu’ – namjerno ne iznosi dijelove svog privatnog života zbog straha da bi ga protivnici mogli iskoristiti. Drugi tvrde da je zapravo samo toliko fokusiran na moć da sve ostale segmente života jednostavno zanemaruje.

Foto: Profimedia, Vladimir Putin

“On prirodno ne voli ljude”, izjavio je Mihail Zigar, glavni urednik nezavisne televizije “Dozhd TV”.  “Smatra da su svi političari koji govore o vrijednostima prevaranti”, dodao je Zigar.

Doduše, neki drugi ljudi koji su upoznali Putina tvrde upravo suprotno. Kažu da je izuzetno topao, šarmantan i zabavan čovjek. Njegov profesor s Pravnog fakulteta, Juri Tolstoj, čak je izjavio da ga je susret s bivšim učenikom iscijelio. “Mogu reći se nakon susreta s Putinom puno bolje osjećam i zdravlje mi se popravilo. Ispunio me životnom energijom“, izjavio je 90-godišnji penzionisani profesor.

“Sve te godine na fakultetu sam sve vrijeme čekao da me se sjeti čovjek iz KGB-ove kancelarije”

Putin je rođen 7. oktobra 1952. godine. Roditelji su mu bili radnici u tvornici u Lenjingradu, gradu koji je bio 900 dana pod opsadom nacista tokom Drugog svjetskog rata. Jedan od njegove starije braće umro je od difterije tokom opsade, a drugi nekoliko dana nakon rođenja.

Prema knjizi “Prva osoba”, koja je zapravo knjiga intervjua objavljena nakon što je postao predsjednik 1999. godine, Putin i njegovi roditelji živjeli su u prilično siromašnom i otužnom stanu. On je, prema svojim riječima “postao huligan” i pridružio se Mladim komunističkim pionirima. U svojoj ranoj adolescenciji, Putin je kanalisao svoju agresiju na borilačke vještine, što i dan danas praktikuje.

Čak je otišao do KGB-a gdje je izjavio da želi da bude špijun. Ali, agencija je bila jako skeptična prema njemu, baš zato što je došao s ulice. “Sve te godine na fakultetu sam sve vrijeme čekao da me se sjeti čovjek iz KGB-ove kancelarije”, rekao je Putin. Jednog dana čovjek je zaista došao. Nije se ni predstavio, a Putin je već znao što će mu reći.

S kćerkama nikad u javnost

Putin je prvi političar koji je toliko brzo došao “iz sjene” pod “svjetla pozornice” političkog djelovanja. U javnosti ga prezentuju kao snažnog, mačo muškarca. Tek pokoji put se može vidjeti kako mazi štene, poklon koji mu ponekad daju strani predstavnici. Jednom je čak uspio zabaviti i šokirati svijet kad je poljubio trbuh malog dječaka. Očigledno je bio toliko sladak da ga je taknulo.

Ali, sve što se tiče njegovog privatnog života ostaje privatno. Nikad se ne pojavljuje sa svoje dvije kćerke u javnosti. Kada je objavio da se rastaje od svoje supruge, to je bilo ukomponovano u prenos opere – tokom pauze, par se obratio javnosti, pohvalio operu i rekao da se razilazi. 

Rusija i Putin dva su potpuno isprepletena identiteta da je teško zamisliti šta bi Putin radio da nije predsjednik Rusije. Ukoliko osvoji naredne izbore u martu, biTće na vlasti do 2024. godine.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj