TRUMP POKUŠAO SPRIJEČITI IZDAVANJE SPORNE KNJIGE! Wolff mu poručio: Predsjedniče, uzmite ju i čitajte!

Na pokušaj Donalda Trumpa da sudskim putem zabrani za sebe neugodnu knjigu, nakladnik je objavljivanje pomaknuo četiri dana ranije. Autor je putem Twittera poručio: Gospodine predsjedničke, uzmite ju i čitajte, prenosi agencija France Presse.

Odvjetnik američkog predsjednika Charles J. Harder je uzalud pokušavao zabraniti objavljivanje knjige ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ (‘Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće’) u kojoj se daje mračna slika Bijele kuće gdje osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari oko predsjednika, a njegovi najbliži suradnici ga ismijavaju zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Odgovor nakladnika, koji je najvjerojatnije zadovoljno trljao ruke zbog velikog interesa javnosti, nije kasnio. Izlazak knjige je pomaknuo za četiri dana, pa će knjiga umjesto u utorak, izaći već u petak.

Autor Michael Wolff poručio mu je pak preko Twittera: ‘Eto. Možete ju kupiti (i čitati) sutra. Hvala, gospodine predsjedniče’. U toj knjizi, koje su presliku dobile mnoge novinske agencije, pa tako i France Presse, Steve Bannon, bivši predsjednikov savjetnik i vlasnik krajnje desničarskog informativnog portala Breitbart News, optužuje Trumpova sina, Donalda Trumpa mlađeg, za izdaju, što je naljutilo čelnika Bijele kuće.

Po ulomcima iz knjige, Bannon je nazvao je sastanak Trumpovog sina i glavnih dužnosnika iz kampanje sa skupinom Rusa u lipnju 2016. ‘izdajničkim’ i ‘nedomoljubnim’. Ostao je zaprepašten susretom u Trump Toweru u New Yorku na kojem je ruski odvjetnik navodno ponudio inkriminirajuće informacije o predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton, navodi se u knjizi.

Michael Wolff, novinar Hollywood Reportera, napisao je knjigu na temelju više od 200 razgovora s predsjednikom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Sada jos da Melanija napise knjigu, pa cemo se obavijestiti potpuno o najpoznatijem, svjetskom ludjaku/poslije Putina KOJI JE ODAVNO SISAO S UMA/

    Reply

Komentiraj