KRVAVA NOĆ U KAIRU: Izbili veliki neredi nakon što je uhićeni mladić umro u policijskoj stanici

Sukobi između prosvjednika i policajaca izbili su u subotu rano ujutro ispred policijske stanice u Kairu gdje je mladić, uhićen prethodnog dana, preminuo, rečeno je iz sigurnosnih izvora.

U sukobima ispred policijske postaje Mokatam u Kairu devet je osoba ozlijeđeno, a 20 uhićeno, po istim izvorima. Prosvjednici su palili gume i automobile te su intervenirali vatrogasci. Mladić nadimka “Afroto” uhićen je u petak ujutro zbog preprodaje droge.

Nevladine organizacije optužuju policiju za nasilje

Prosvjednici optužuju policiju da je odgovorna za njegovu smrt. No, po sigurnosnim izvorima, umro je u žestokoj tučnjavi među pritvorenicima unutar postaje. Tužitelj je završio pregled tijela i zatražio obdukciju.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju redovito egipatsku policiju i pripadnike tajnih službi za zlostavljanje i mučenje zatvorenika. Predsjednik Abdel Fatah al-Sisi, koji je bio zapovjednik egipatske vojske u trenutku Morsijeve smjene, obećao je pojačati borbu protiv policijske brutalnosti i uvjerava da je riječ o zastranjenjima, a nikako policijska praksa.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj