PROTESTOVALI ZBOG UKIDANJA POVLASTICA: Uhapšeno 11 prinčeva u Saudijskoj Arabiji

Vlasti u Saudijskoj Arabiji privele su danas 11 prinčeva koji su protestovali ispred Kraljevske palate u Rijadu protiveći se ukidanju mjesečnih nadoknada za njihove životne troškove, izvjestili su danas mediji te zemlje.

Uhapšeno 11 prinčeva u Saudijskoj Arabiji zbog protesta

Rojters prenosi pisanje saudijskog sajta vijesti “sabku.org” da su se prinčevi okupili na protestu zahtijevajući ukidanje kraljevskog dekreta kojim je zaustavljeno plaćanje računa za struju i vodu članovima kraljevske porodice.

“Kralj je naredio Kraljevskoj gardi da interveniše i oni su pritvoreni i smješteni u zatvor al Hajer gdje čekaju na suđenje”, navedeno je na saudijskom sajtu.

Kraljevina uvela PDV

Rojters prenosi da je saudijski zvaničnici nisu komentarisali ovaj događaj i podsjeća da je saudijski kralj Salman ben Abdel Aziz el Saud ranije naložio da državnim službenicima u ovoj godini bude isplaćivano 1.000 rijala (221 euro) mjesečno, kako bi nadomestili porast troškova života, a nakon što su povećane cijene gasa i uveden porez na dodatu vrijednost (PDV).

Saudijska Arabija koja je najveći izvoznik nafte u svijetu, uvela je reforme koje uključuju ukidanje subvencija, uvođenje PDV-a i ukidanje povlastica članovima kraljevske porodice u pokušaju da suoče sa padom cijena sirove nafte, koji je izazvao budžetski deficit.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ovih dana biti princ u Saudijskoj Arabiji, je definitivno najopasnije zanimanje.Koliko SAUDIJA ima prinčeva….Treba hitno sazvati sjednicu UN ovo je necuveno !!!

    Reply

Komentiraj