UGROŽEN NUKLEARNI SPORAZUM! Ruska Duma: Izmjena sporazuma sa Iranom — igranje sa vatrom

Namjera američkih vlasti da izmijjene nuklearni sporazum sa Iranom negativno će se odraziti na samu sudbinu sporazuma, izjavio je šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki. Kako je rekao, to je više nego očigledno, jer svako naknadno mijenjanje sporazuma predstavlja svojevrsni presedan.

Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad

„Usvajanje zakona, koje je najavila Amerika, direktno će se odraziti na sudbinu nuklearnog sporazuma sa Iranom i to negativno“, istakao je Slucki.

Prethodno je državni sekretar SAD Reks Tilerson izjavio da postoji mogućnost usvajanja leks specijalisa kojim bi naknadno bio izmenjen nuklearni sporazum sa Iranom, kao i da bi to moglo da bude realizovano već naredne sedmice. Kako je Stejt department saopštio, to bi bilo kompromisno rješenje kako SAD ne bi izašle iz sporazuma.

Iran je, međutim, kritikovao tu izjavu američkih vlasti, ocijenivši da bi bilo kakvo mijenjanje već postignutog dogovora bilo direktno kršenje potpisanog sporazuma.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Samo me strah da će oni naći neki drugi način da bace Iran u kaos. Ne zavaravajmo se da će oni samo tako odstupiti od svojih namjera.

    Reply

Komentiraj