(VIDEO) SAA U PREDGRAĐIMA SINJARA: Kamerom zabilježeni trenuci ulaska sirijskih snaga u teroristička uporišta Idliba

U cilju napredovanja i oslobađanja svih područja od HTS-a (Hayat Tahrir al- Shama) u provinciji Idlib, sirijske snage nastavljaju da napreduju uprkos teškim sukobima sa terorističkom grupom.

sirijska vojska
Predvođena elitnim Tigar jedinicama, Sirijska arapska armija započela je dan oslobađanjem dva grada smještena južno od Sinjara, koja su predstavljala dva najjača teroristička uporišta smještena istočno od Ma’arat Al-Nu’mana. Nakon oslobađanja ovih dvaju gradova, Sirijska Arapska vojska nastavila je svoj put prema sjeveru prema Sinjaru, dopirući do predgrađa  u kasnim popodnevnim satima u subotu.

Sinjar je trenutačno visoki prioritet za komandu SAA zbog ceste koja prolazi kroz grad i vodi do Ma’arat Al-Nu’mana, kroz koji prolazi autoput Idlib-Hama

Kamerom zabilježeni trenuci ulaska sirijskih snaga u teroristička uporišta Idliba

Video snimak borbi objavilo je sirijsko Ministarstvo odbrane – prikazane su scene iz sela Al-Kouvaun, Al-Kabir, Zarzour, Niha, Kualiat koja su oslobođena prije nekoliko dana. Na bojnom polju, sirijske trupe su povratile kontrolu nad još 7 sela nakon teških sukoba sa džihadistima HTS-a.

Svi izveštaji terorista HTS o ponovo preuzetim područjima u južnom Idlibu, lažni su, navode državni izvori.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj