TRAGEDIJA U KINESKOM MORU: Iranski tanker pun nafte zapalio se nakon sudara s teretnim brodom, 32 osobe nestale

Trideset dvije osobe vode se kao nestale, među kojima trideset Iranaca,  nakon sudara teretnog broda i tankera koji se zapalio u nedjelju na istočnoj obali Kine, objavilo je u nedjelju kinesko ministarstvo prometa.

Nakon sudara koji se dogodio u subotu oko 20 sati po mjesnom vremenu. Tanker je prevozio 136.000 tona goriva i potpuno se zapalio.

Većina nestalih su državljani Irana

U nedjelju se nastavljaju operacije traganja za nestalom posadu koju je činilo 30 dražavljana Irana i dva Bangladešanina, objavilo je ministarstvo.  U ranim jutarnjim satima u nedjelju požar je još gutao tanker, a na površini vode bili su vidljivi tragovi nafte.

Nesreća se dogodila nekih 160 nautičkih milja (300 kilometara) istočno od ušća rijeke Yangtze nedaleko od grada Šangaja na istoku Kine.

Tanker plovio u Južnu Koreju

Tanker Sanchi plovio je pod panamskom zastavom i bio je dug 274 metara i prevozio je za iransku kompaniju Bright Shipping prema Južnoj Koreji gdje je trebao iskrcati teret, objavilo je kinesko ministarstvo.  Kineski teretni brod koji je plovio pod zastavom Hong Konga prevozio je  64.000 tona žitarica i nije pretrpio oštećenja u sudaru, a njegova posada koju čini 21 osoba, svi kineske nacionalnosti, na sigurnom je.

U akciji potrage i spašavanja sudjeluje osam kineskih brodova, a Južna Koreja također je poslala svoj brod obalne straže, javlja agencija Nova Kina.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Sve je to kao slucajno !!!!!

    Reply

Komentiraj