ROK ISTIČE DANAS! Penzionisani hrvatski pukovnik: “Ili će Plenković riješiti stvari ili krećemo na Piranski zaljev”

Danas u 16 sati ističe rok, koji je penzionisani pukovnik Petar Janjić Trombolon postavio Vladi Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Piranskom zaljevu. Janjić je u četvrtak praktično uputio ultimatum premijeru Plenkoviću da preduzme sve što je potrebno da bi “zaštitio hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zaljevu”, jer će, kako je naveo, u suprotnom to učiniti on sa stotinama brodica.

Image result for Petar Janjić

“Sve su komunikacije objavljene, program naše regate u Piranskom zaljevu je napravljen, dosad se akreditovalo preko 500 osoba, a o svim ću detaljima javnost obavijestiti u ponedjeljak u 16 sati”, rekao je Janjić u četvrtak. Kazao je da je sve spremno i da čeka samo da danas u 16 sati istekne rok koji je dao hrvatskoj vladi da zaštiti nacionalne interese u Piranskom zaljevu i nakon toga će, kako je najavio, objaviti sve detalje o akciji koju priprema.

U međuvremenu su se zainteresovani istarski ribari sastali u Zagrebu sa ministrom Tomislavom Tolušićem i predstavnicima još nekih resora i izrazili zadovoljstvo što su dobili od njih garancije da će moći nesmetano ribariti u Piranskom zaljevu. Janić, međutim, prenose mediji, ne smatra da je to dovoljno i tvrdi da neće odustati od najavljenog pohoda.

 

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Dragan Lalić

    Trombon, razvodnik pa pukovnik, da nije tužno plakao bih!

    Reply

Komentiraj