U BANJOJ LUCI DAN RS-a, U SARAJEVU DAN PATRIOTIZMA: Bošnjački pokret 9. januara organizira manifestaciju sjećanja na početak genocida nad Bošnjacima

Bošnjački pokret i ove godine organizuje javno obilježavanje početka srpskog genocida nad Bošnjacima 92-95 kao ‘Dan Bh. patriotizma -sjećanje na srpski genocid nad Bošnjacima 92-95’ u Sarajevu, Gazi Husrev-begovoj biblioteci (velika sala) u utorak, 09.01.2018 sa početkom u 14,30 sati.


Kroz dokumentarne filmove i izlaganje učesnika cilj je predočavanje istine o danu 09.01.1992. zasnovane na historijskim dokumentima- činjenicama i pravosnažnim presudama međunarodnih sudova UN i sudova demokratskih zemalja svijeta kao danu kada je osmišljen, javno promovisani i započeli najveći zločini na tlu Evrope poslije Hitlerovog nacističkog režima sa krajnjim ciljem uništenja države BiH i bosnjačkog naroda kao i  svih patriota koji vole državu BiH.


U programu Dana BH patriotizma, predviđeno je učešće ratnog komandanta i danas člana Rijaseta IZ BiH Muderisa Nezima Halilovića, akademika Dževada Jahića, potpredsjednika BANU-a, “Zlatnog ljiljana” Samira Petrovića, filmskog autora i publiciste Avde Huseinovića te predsjednika Bošnjačkog pokreta Sejfudina Tokića , člana parlamenta RBiH 1990-1995, kaže se u saopćenju.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj