REKLI SU MI BOLJE JE DA NE ZNATE ZAŠTO: Otkazan sastanak predstavnika međunarodne zajednice i parlamentarnih stranaka u BiH

Sastanak predstavnika Delegacije Evropske komisije, Ambasade SAD-a i Misije OSCE-a u BiH sa članovima političkih partija zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH koji je trebao biti održan danas otkazan je kasno sinoć, saznaju “Nezavisne novine”.

Otkazan sastanak predstavnika međunarodne zajednice i parlamentarnih stranaka u BiH

Na ovom sastanku trebalo je da bude razgovarano o izmjenama Izbornog zakona, potvrđeno je od predstavnika političkih partija u BiH “Nezavisnim” ,ali i iz Misije OSCE-a u BiH. Damir Bećirović (DF), poslanik u Predstavničkom domu BiH  kazao je “Nezavisnim” da su ga sinoć, u 18 sati obavijestili da je sastanak otkazan, ali da nisu naveli razloge.

“Pitao sam ih zašto, odgovorili su mi ‘bolje je da ne znate’. Inače smo se do pred  božićne i novogodišnje praznike sastajali svake srijede“, kazao je Bećirović.

I iz Misije OSCE-a nisu mogli da kažu razloge otkazivanja sastanka, naglašavajući da oni nisu njegov organizator. Istaknuto je da ovo nije prvi sastanak, nego da su i ranije održavani, te da su zatvoreni za javnost. Na sastancima učestvuju predstavnici stranaka koji su u njima zaduženi za izmjene Izbornog zakona BiH.

Trenutno su u parlamentarnoj proceduri dva prijedloga izmjena Izbornog zakona, prijedlog delegata hrvatskog naroda u Domu naroda BiH koji je dobio većinu glasova u ovom domu, te prijedlog poslanika SDA u Predstavničkom domu.

 

(Global CIR/NN)

Komentiraj