ŠEF MOSSADA: Imamo svoje oči i uši u Iranu

Izraelska nacionalna obavještajna agencija, Mossad, ima svoje ljude na terenu u Iranu – poručio je šef Mossada, Yossi Cohen, prenose lokalni mediji.

National Security Advisor, Yossi Cohen

“Iranci se šire diljem Bliskog istoka sa svojim snagama i izgleda kao da ih ništa ne može zaustaviti. Uskoro bi mogli realizirati svoj san da imaju kopneni i zračni most putem kojeg će moći slati svoje trupe bilo gdje na Bliskom istoku”, istaknuo je Yossi Cohen. “No, mi imamo svoje oči i uši u Iranu”, poručio je Cohen.

Njegov komentar došao je neposredno nakon što su iz Irana poručili kako su strani akteri potakli nedavne prosvjede u Iranu. Iz Teherana su konkretno prozvali “neprijatelje Irana” ističući kako se SAD, Saudijska Arabija i Izrael upliću u njihova unutarnja pitanja. No, prosvjedi koji su trajali tjedan dana uvelike su prestali. Izvori navode kako je uhićeno više od 3,000 osoba.

Glavni tajnik Mossada završio je komentirajući  odnos sa Sjedinjenim Državama: “Naša suradnja sa SAD-om iznimno je dobra, i stalno se poboljšava. SAD su tokom protekle godine promijenile svoju politiku i počinjemo vidjeti dramatične promjene u američkom razumijevanju strateških prijetnji. “

“Vidimo pozitivnu promjenu koja bi mogla uzeti u obzir više sigurnosnih interesa  Izraela”, tvrdi Cohen.

 

(Global CIR/JP)

Komentiraj