NASLJEDNICA PEDRA ALMODOVARA: Cate Blanchett predsjednica glavnog programa Filmskog festivala u Cannesu

Australska filmska zvijezda Cate Blanchett će predsjedavati žirijem glavnog  programa dugometražnih igranih filmova ovogodišnjeg  71. izdanja Međunarodnog Filmskog Festivala u Cannnesu, koji će  se održati od 8 do 19 svibnja.

Image result for Cate Blanchett

-Dolazim u Cannes godinama: najprije jer sam glumica, ali i kao producentica, pošto je izbor filmova očaravajući i kvalitetan. Međutim, nikada nisam imala priliku vidjeti sva vrijedna ostvarenja jer sam najprije  pozivana na gala večeri.

Cate Blanchett ce naslijediti Pedroa Almodovara, mitskog španjolskog reditelja čuvenog pokreta Movida, koji je predsjedavao jubilarnim prošlogodišnjim  izdanjem.

Piše: Džana Mujadžić

Osjećam se odgovornom i ponosnom pa ću nastojati  opravdati povjerenje, koje mi je velikodušno dodijeljeno. Cannes je idealno mjesto da upoznamo jedni druge družeći se. Ideja se može učiniti čudnom i posebnom, ali je vitalna pa je svi narodi uzajamno dijele,  žele i razumiju.

Pierre Lescure, direktor najcuvenije planetarno poznate manifestacije sedme umjetnosti i Thierry Frémaux, glavni delegat festivala, su radosni i zadovoljni što će imati za predsjednicu rijetku umjetnicu čija su nadarenost i ubjeđenja preplavila svjetske ekrane. Cate Blanchett je medju prvima oglasila i svjedočila o seksualnim iskorištavanjima i napadima glumica na sve četiri strane svijeta.

-Naši jesenski razgovori obećavaju da će umjetnica biti savjesna i angažirana predsjednica kao i strasna gledateljica odabranih ostvarenja, podvukao je Thierry Frémaux.

Saznali smo kako je u parisko sjedište festivala, smješteno u ulici Amelot, u blizini čuvenih Invalida i Muzeja armije gdje počiva Napoleon, vec pristiglo na tisuće filmova.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj