SJEDNICA VLADE FBiH: Dragan Lukač nije imenovan za direktora Federalne uprave policije

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici nije podržala prijedlog o imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije (FUP).

Nakon rasprave, Vlada FBiH sa pet glasova „za“ i devet „suzdržanih“ nije donijela Rješenje o imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije na mandatni period od četiri godine počev od 9. aprila 2015. godine kako je to zaključkom naložio Općinski sud Sarajevo, a na osnovu pravosnažne sudske presude.

Podsjećamo, Vlada FBiH je prije nekoliko godina zatražila od Nezavisnog odbora da provjeri da li je konkursna procedura za izbor direktora FUP-a provedena u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH, a s obzirom na to da je 11. oktobra 2014. godine stupio na snagu novi zakon. 

Nekoliko mjeseci kasnije  javnost je informisana da Dragan Lukač ostaje na poziciji direktora FUP-a jer je konkursna procedura u njegovom slučaju provedena prema važećim zakonskim propisima. Međutim to Vlada nikada nije potvrdila, a što je odbila i danas na sjednici u Sarajevu, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj