ALEN DELON O ŽIVOTU I KARIJERI: Napuštam ovaj svijet bez žaljenja – sve je lažno, izvitopereno, ne drži se do riječi, bitan je samo novac, a po cijeli dan priča se o zločinima

Jedan od najvećih francuskih glumaca Alen Delon izjavio da će napustiti “ovaj svijet, bez žaljenja” u intervjuu specijalnom izdanju nedjeljnika Paris Match povodom 60 godina njegove karijere.

Alen Delon: Napustiću ovaj svijet bez žaljenja

“Život mi sada ne donosi mnogo toga. Sve sam upoznao, sve vidio. Ali, iznad svega, mrzim ovo doba, povraća mi se od njega”, rekao je 82-godišnji Delon u intervjuu nazvanom “Ja, Delon: Intervju o njegovom životu”.

“Postoje bića koja prezirem. Sve je lažno, sve je izvitopereno. Nema više poštovanja, ne drži se obećana riječ. Samo je novac bitan. Po cijeli  dan se govori o nekim zločinima. Napustit ću ovaj svijet bez žaljenja”, rekao je Delon u intervjuu u kojem je govorio o karijeri, teškim odnosima u porodici kao i ženama i prijateljima koji je izgubio.

Delon je rekao da su “skoro svi umrli” i dodao da ga je pogodila smrt glumice Mirej Dark s kojom je proveo dio života sedamdesetih godina. Upitan da li ima mjesta za novu partnerku u njegovom životu, Delon je rekao da takvu ženu nije pronašao.

“Ne kažem da nema kandidatkinja. Ima ih deset, ali za sada nijedna mi nije ta s kojom bi proveo ostatak života koji imam. Mogao bih da se oženim kad bi ta žena bila spremna da me isprati do kraja”, rekao je glumac koji posljednjih godina ne krije svoje ogorčenje i “umor od slave”.

Delon je o posljednjem filmu koji želi da snimi, rekao da je došlo do kašnjenja. Glumac je ranije naveo da će igrati u novom filmu reditelja Patrisa Lekonta zajedno sa Žilijet Binoš.

Čuveni glumac je dodao da bi još jednom volio da igra u pozorištu. Njegova posljednja uloga bila 2013. godine u komadu “Običan dan” (Une Journée ordinaire) Erika Asua. U toj predstavi igra i njegova kćerka Anuška.

Reditelj Žan Fonten najavio je komad koji će biti napisan Delonu u čast i koji će se zvati “Sumrak divlje zvijeri” (Le Crepuscule d’un fauve).

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije s rijetkom harizmom i ljepotom. Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinjak filmova, medju kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelandjela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pjesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delonu opala popularnost posljednjih godina zbog njegovih ranijih ispada, arogancije i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj