NAKON DOGOVORA SA MERKELOVOM! Šulc: EU će imati svog ministra finansija

 Lider njemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je danas da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

Šulc: EU će imati svog ministra finansija

On je to rekao za njemačku televiziju ZDF nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

“Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku”, rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o njegovom prijedlogu ambiciozne reforme EU”.

“Postojat će evropski ministar finansija”, rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedjelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Reuters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvjesnost u Njemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj