OSTALA UPAMĆENA PO PJESMI ‘BOSNIA’: Preminula Dolores O’Riordan, pjevačica grupe Cranberries

Pjevačica benda The Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je danas u Londonu u 46. godini, potvrdio je njen izdavač za BBC. Izdavač je rekao da više detalja nije poznato u ovom trenutku i poručio da su članovi porodice skrhani i žele da im se poštuje privatnost.

Preminula pevačica benda The Cranberries

Kako se navodi, Dolores O’Riordan je bila u Londonu sa bendom, gdje su se pripremali za kratko snimanje. Više detalja nije saopšteno. O’Riordan, muzička zvijezda iz Limerika, vrhunac popularnosti dosegla je devedesetih godina, hitovima poput Linger i Zombie,  ali i Bosnia – posvećene našoj zemlji i Sarajevu.

Bila na čelu benda 13 godina do 2003. godine, kada su napravili pauzu i ponovo se na okupu našli 2009. godine. Bend je svjetsku slavu doživio svojim svojim debitanstkim albumom “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?”.

Bend je 2017. objavio turneju u Evropi, Velikoj Britaniji i SAD, ali su već u maju otkazani dalji koncerti zbog zdravstvenih problema koje je imala Dolores. Tada je kao razlog naveden problem s leđima, mada je Dolores nešto oko Božića objavila na svom Facebooku  da se osjeća dobro, uvjerivši fanove da se uskoro vraća na scenu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj