UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Policija pronašla zapaljeno vozilo, različiti izvještaji medija

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je jutros oko 8:15 sati ispred svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Nepoznata osoba, ili više njih, ispalila je više hitaca u Ivanovića u trenutku kada je on krenuo na posao u kancelariju.

Ubistvo Olivera Ivanovića: Policija pronašla zapaljeno vozilo, različiti izvještaji medija

Direktor Bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da Oliveru Ivanoviću nije moglo da se pomogne, te da je preminuo nakon što je više puta upucan u gornji dio tijela. Šta se tačno desilo, još uvijek nije jasno, a medijski izvještaji o atentatu su različiti. Prema pisanjima pojedinih medija, u Ivanovića je ispaljeno pet metaka iz vatrenog oružja sa prigušivačem, dok neki mediji navode da je Ivanović upucan tri puta.

Ivanovića je ispred kancelarije pronašla komšinica koja je krenula u trgovinu i pozvala sekretaricu stranke koja je potom pozvala Hitnu pomoć i policiju. Lider GI SDP je brzo prevezen u bolnicu, ali doktori nisu mogli da mu spase život. Ksenija Božović, saradnica Olivera Ivanovića rekla je Tanjugu da su na mjestu ubistva pronađene tri čahure. “Sve se dogodilo u roku od dva, tri minuta. Nije se čula pucnjava…ako je četiri , pet metaka u njemu, pronađene su tri čahure”, rekla je ona, potvrđujući da je Ivanovića pronašla komšinica.

Neki mediji javljaju da je na Ivanovića pucala maskirana osoba koja je imala pomagača. Prema tim navodima, napadač je zajedno sa pomagačem pobjegao vozilom koje su kasnije zapalili da bi prikrili tragove. Da je u blizini mjesta atentata pronađeno zapaljeno vozilo potvrdio je i regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić. Bojić je rekao da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika policija pronašla  zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po Bojićevim riječima, zapaljena opel astra je bila bez registarskih tablica.

Sa druge strane, tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici Šićiri Sila rekao je za prištinski portak Express da je na Olivera Ivanovića pucao za sada nepoznati napadač, te da se ubistvo dogodilo ispred sjedišta njegove stranke “iz automobila u pokretu”. U trenutku ubistva, patrola policije bila je udaljena 70-ak metara, ali nisu čuli pucnje, pa se zbog toga vjeruje da je oružje iz kojeg je pucano na Ivanovića imalo prigušivač, navode beogradski mediji.

Dio grada u kojem se napad dogodio blokirale su jake policijske snage, a na mjesto ubistva u Kosovskoj Mitrovici stigle su specijalne jedinice iz Prištine, koje će od lokalne Kosovske policijske službe (KPS) preuzeti istragu.  Zbog ubistva gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zakazao je za danas u podne hitan sastanak sa predstavnicima KFOR-a, EULEKS-a i kosovske policije.  Na sastanku će, kako kaže, biti riječi o bezbjednosnoj situaciji u Kosovskoj Mitrovici.

Bildergebnis für Oliver Ivanović

Tači osudio ubistvo Olivera Ivanovića, zahtijeva da se slučaj što prije rasvijetli

Predsjednik Kosova Hašim Tači oštro je osudio ubistvo predsjednika Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića. “Pozivam organe reda da što je prije moguće rasvijetle okolnosti njegovog ubistva i da se izvršioci zločina izvedu pred pravdu“, naveo je Tači u saopštenju.

On je apelovao na građane svih zajednica na sjeveru zemlje da sarađuju sa organima pravde na što bržem rasvjetljavanju ovog ubistva.

Ivanović samo četiri dana prije ubistva izjavio da se plaši za svoj život

Predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović, koji je jutros ubijen, rekao je nedavno Srni da se plaši mogućeg atentata, jer je, kako je tada naveo, bezbjednost u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice veoma loša.

“Plašim se da u ovoj nestabilnoj situaciji može stradati neko nevin, a moram priznati da se i sam plašim za svoju bezbednost”, rekao je Ivanović Srni u petak, 12. januara, prilikom posjete Kosovu dopisnika Srne i predsjednika banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova.

Ivanović je tada ocijenio da će to što planira da formira političku partiju, vjerovatno, smetati pojedincima, te dodao da je u više navrata u proteklo vrijeme upozoravao sagovornike – domaće i međunarodne zvaničnike, da je zabrinjavajuća situacija na sjeveru Kosova, posebno u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

“Nadam se da će odgovorni shvatiti naša upozorenja”, rekao je tada Ivanović.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj