U POZADINI ZAPALJIVE RETORIKE: Šta očekuje Vučića tokom posjete Hrvatskoj?

 Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Republici Hrvatskoj boraviće predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Šta očekuje Vučića tokom posjete Hrvatskoj?

Zvanična posjeta Predsjednika Republike Srbije započeće u ponedjeljak, 12. februara svečanim dočekom u Kabinetu predsjednika Republike Hrvatske, tête-à-tête susretom dvoje predsjednika te bilateralnim sastankom zvaničnih delegacija Republike Hrvatske i Republike Srbije, saopšteno je s Pantovčaka iz Kabineta Predsjednika RH.

U Hrvatskoj delegaciji je dvoje ministara, Marija Pejčinović Burić i Oleg Butković, kao i pomoćnik ministra branitelja i predstavnici udruženja nestalih i državne komisije za nestale. U srpskoj delegaciji će biti ministri Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović, te predstavnik Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov.

Prvog dana zvanične posjete dvoje predsjednika obratiće se učesnicima Hrvatsko-srpskog privrednog foruma u Hrvatskoj privrednoj komori te posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku gdje će se sresti s mladima. Istog dana Predsjednik Republike Srbije susrešće se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

U utorak, 13. februara 2018. godine predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetiće opštinu Gvozd, naselje Vrginmost te prisustvovati skupštini Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Što se tiče tema o kojima će hrvatski funkcioneri razgovarati sa srpskim predsjednikom, to su pitanja nestalih i državne granice. “N1” nezvanično javlja da se na stolu na Pantovčaku neće naći pitanje ratne odštete koje je posljednjih nekoliko dana izazvalo velike reakcije u javnosti.

(Global CIR/N1)

Komentiraj