PO UHODANOM SCENARIJU: Takozvani ‘sirijski pobunjenici’ odali informacije Izraelu o pogođenim položajima SAA

Izraelske snage u subotu gađale položaje sirijske vojske. Grupe ‘sirijskih pobunjenika’ pomogle su u odavanju mjesta i lokacija sirijske vojske koje su u subotu pogodile izraelske snage, objavio je “Times of Israel” pozivajući se na izraelske vojne izvore.

Jedan od komandanata sirijskih pobunjenika dao je Izraelcima listu od 12 gradova, tačnije ciljeva koje su izraelske snage gađale u subotu – navodi se u izvještaju.  Među ciljevima koje je odao sirijski komandant pobunjenika bilo je nekoliko iranskih vojnih punktova koje su bile smještene u Damasku i Homsu. Komandant pobunjenika, čiji identitet nije otkriven, izjavio je za “Times of Israel” da je vojni aerodrom T-4 privremeno bio van korištenja

Sirijski Tigrovi zaplijenili ogromne količine oružja od DAIŠ-a

Tigrove snage, elitna jedinica Sirijske arapske armije, tokom jučerašnjih borbi oslobodile su još nekoliko sela od terorista tzv. ‘Islamske države’ na prolazima Idlbu i zaplijenili velike količine naoružanja. Podsjećamo da je SAA očistila  veliki džep DAIŠ-a na severoistoku Hame i prolazima Idlibu.

Deo terorista DAIŠ-a je uspio da se probije do Idliba zahvaljujući samoubilačkim napadima vozila punih ekspoziva.  Ometajući prodor DAIŠ-a, Tigrove snage zaplijenile su ogromne količine oružja i likvidirale veliki broj njihovih boraca.

 

(Global CIR/Agencije/SD)

 

Komentiraj