(VIDEO) PRONAĐENI DIJELOVI: Srušio se avion kod Moskve, nema preživjelih

Avion ruske aviokompanije “Saratov Airlines“, u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona, objavio je Interfaks, prenosi Rojters. Navodi se da je TAS S, pozivajući se na gradske vlasti, objavio da je avion nestao sa radara nakon polijetanja sa moskovskog aerodroma “Domodedovo”.

Pronađeni dijelovi ruskog aviona, 71 osoba stradala

Agencija Tas s je, pozivajući se na izvor iz te službe, javila da su pronađeni dijelovi aviona “An-148”, a izvori iz službe za vanredne situacije navode da nema preživjelih. Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uputilo ekipu na mjesto pada aviona.

Izvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće. Taj izvor je dodao da, međutim, vremenski uslovi nisu bili toliko loši.

Na internetu se pojavio prvi video-snimak sa mjesta na kojem je pao avion.

Putin uputio saučešće porodicama poginulih pri padu aviona

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća porodicama osoba koje su danas nastradale prilikom pada putničkog aviona An-148 u Moskovskom regionu, i naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Predsjednik je vladi izdao nalog da formira specijalnu komisiju za pad aviona u Moskovskom regionu. Putin je, takođe, nadležnim službama naložio da organizuju operaciju potrage”, izjavio je Peskov, prenosi Tas s.

 

(Global CIR/Agencije)

 

  1. […] ovo je druga avionska nesreća u posljednjih mjesec dana u kojoj stradaju ruski avioni i putnici, a sve je počelo nakon što je […]

Komentiraj