ZBOG PROPUSTA U OSIGURANJU DOKAZA: Dvoje uhapšenih u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića

Dva pripadnika kosovske policijske službe privedena su zbog propusta u obezbjeđivanju dokaza u vezi s ubistvom predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Iz policije su naveli da pripadnici kosovske policije, čiji identitet nije saopšten, nisu na vrijeme valjano obezbijedili mjesto na kome je ubijen Ivanović, te da su preduzeli i druge radnje kojima je donekle otežana istraga njegovog ubistva.

Nalog za hapšenje dvojice pripadnika kosovske policijske službe izdao je tužilac Osnovnog tužulaštva iz Kosovske Mitrovice koji vodi istragu ubistva Olivera Ivanovića.

Potpredsjednica Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla je Srni da su upozoravali, te da to i dalje čine, na niz propusta u istrazi koja se vodi u vezi s ubistvom.

“Upozorili smo da je neprihvatljivo da je policajac, koji je odmah po ubistvu Ivanovića došao na lice mjesta, obavijestio nas iz SDP-a da je Ivanović doživio srčani udar umjesto da je ubijen. Tek poslije pola sata postavljena je žuta traka i zabranjeno kretanje ulicom u kojoj je ubijen Ivanović”, istakla je Božović.

Ona je dodala da je o svemu tome obavijestila istražne organe.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Dio dokumentacije koja se odnosi na istragu ovog ubistva proslijeđen je Ministarstvu pravde Srbije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj