OKONČAN ILEGALNI BORAVAK U UKRAJINI: Sakašvili deportovan u Poljsku, jer je iz nje ušao u Ukrajinu

Ukrajina je danas deportovala bivšeg gruzijskog predsjednika i ukrajinskog opozicionog lidera Mihaila Sakašvilija u Poljsku, zato što je iz te zemlje ušao u Ukrajinu, rekao je portparol ukrajinske granične službe Oleg Slobođan.

Ukrajina: Sakašvili deportovan u Poljsku, jer je iz nje došao

“Ova osoba je na teritoriji Ukrajine boravila ilegalno i zbog toga je, u skladu sa svim pravim procedurama, vraćena u zemlju iz koje je došla”, naveo je Slobođan u postu na Fejsbuku, prenosi Rojters. Sakašvili, koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, priveden je ranije danas dok je bio u jednom restoranu u Kijevu.

Rojters podsjeća da je Sakašvilijev advokat prošle nedjelje upozorio da bi njegov klijent mogao da se suoči sa deportacijom ili ekstradicijom Gruziji. I ukrajinski mediji prenose da je Sakašvili uhapšen na zahtjev imigracionih vlasti, a pošto mu je Apelacioni sud odbio zahtjev da ne bude izručen Gruziji.

Gruzijske vlasti ga, između ostalog, terete za zloupotrebu službenog položaja. Sakašvili je 2015. godine dobio državljanstvo Ukrajine i imenovan je za guvernera regiona Odesa, ali mu je ono prošle godine oduzeto.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj