AMERIČKE AGENCIJE: Bajden sve bliži odluci o kandidaturi 2020.

Bivši američki predsjednik Džozef Bajden je, po svemu sudeći, sve bliži odluci da se kandiduje za predsjednika SAD-a 2020. godine, javio je AP.  Bajden je i ranije govorio da su “opcije otvorene” što se tiče kandidature 2020. godine, ali insistira da još nije donio odluku.

Američka agencija takav zaključak izvlači na osnovu izjava pet osoba koje su nedavno bile na “privatnom sastanku” Bajdena sa dugogodišnjim savjetnicima za spoljnu politiku ili su ih o tome obavijestili oni koji su bili.

Nekoliko osoba su sa tog sastanka otišli sa dubokim uvjerenjem da će Bajden, ukoliko se u narednom periodu ne pojavi neki snažan kandidat demokrata, smatrati da je u obavezi da se kandiduje.

Bajden je već dva puta bio predsjednički kandidat, a ako bi bio izabran 2020. godine, imao bi 78 godina na dan inauguracije, što izaziva zabrinutost pojedinih demokrata iako je, kako primjećuje AP, samo nekoliko godina stariji od Donalda Trampa.

Portparol Bajdena nije želio da komentariše ove navode. U nedavnom intervjuu za NBC, Bajden je rekao da će odluku o kandidaturi 2020. donijeti na osnovu toga da li je to “prava stvar”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj