TRAMP NA TWITTERU: Sa Rusima su u dosluhu bili samo pokvarena Hilari i demokrate

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Herbert Rejmond Mekmaster “zaboravio da kaže” da Rusi nisu uticali na rezultate američkih izbora 2016. godine.

Mekmaster je u subotu, na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, rekao da su dokazi o ruskom miješanju u američke izbore 2016. “neosporni”, ali je Tramp, u tvitu objavljenom istog dana uveče, istakao da je Mekmaster pri tom “izostavio neke detalje”, prenosi danas AP.

Kako je Tramp naveo na Tviteru, Rusi su jedino bili u dosluhu Demokratskom partijom i njenom kandidatkinjom Hilari Klinton.

-Generala Mekmaster je zaboravio da kaže da Rusi nisu uticali na rezultate izbora 2016. i da su jedini u dosluhu sa Rusijom bili pokvarena Hilari, Demokratski nacionani komitet i demokarte. Sjetite se prljavog dosijea, uranijuma, govora, mejlova i Podestine kompanije – napisao je on.

AP podsjeća da je Mekmaster, u odgovoru na pitanje ruskog delegata na konferenciji u Minhenu, a u vezi sa optužnicom protiv 13 Rusa koju je FBI u petak objavio, rekao da su “sa tom optužnicom dokazi o sajber miješanju Rusije sada neosporni”.

Savetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost izjavio je i da federalne optužnice pokazuju da SAD postaju “sve vičnije u ulaženju u trag porijeklu ove špijunaže i subverzije”.

Federalna optužnica koju je u petak objavio američki specijalni tužilac Robert Maler sadrži najdetaljnije navode do sada o nezakonitom ruskom miješanju tokom kampanje uoči izbora 2016, djelimično s ciljem da pomognu tada republikanskom kandidatu Trampu da pobijedi demokratsku protivnicu Hilari Klinton, navodi američka agencija.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj