(VIDEO) VELIKE TAJNE NOVOG APPLEOVOG PARKA: Evo zašto nikome neće biti dozvoljeno razgledavanje unutrašnjosti glavne zgrade

Nema zavirivanja u Appleovu glavnu zgradu poznatu pod nazivom svemirski brod”. Pravilo je to koje ne vrijedi samo za posjetitelje Appleovog centra već i za dioničare i poslovne partnere kojima nije dozvoljeno nikakvo razgledavanje zgrade.

Dioničari na godišnjem Appleovom sastanku ovoga tjedna mogli su vidjeti kako izgleda novi Jobsov teatar u nedavno otvorenom Apple parku vrijednom 5 milijardi dolara. No, nisu mogli zaviriti u glavnu zgradu takozvani “svemirski brod”. Stoga je jedan od dioničara upitao predsjednika uprave Tima Cooka kad će ih prošetati kroz Apple Park. Odgovor je bio – vjerojatno nikad, jer glavna zgrada, takozvani svemirski brod skriva brojne tajne.

“Problem je u tome što se u glavnoj zgradi nalaze brojni povjerljivi podaci. Svojevrsna bit mog postojanja sada je držati te podatke povjerljivima”, kazao je Cook dodajući dioničaru da će mu poslati fotografiju.

I Appleov glavni dizajner Jony Ive još je lani rekao kako su sada napravili “svoju kuću”. Dodao je kako je nisu napravili za druge ljude, a da oni koji ondje rade znaju kako rade no da drugi to ne trebaju znati.

Tako da, piše Business Insider, nitko neće moći iskusiti čar unutrašnjosti bez zaposlenja i iskaznice koja to potvrđuje.

Oni koji su već imali sastanke u Appleu izjavili su kako im se ne dozvoljava bilo kakvo “šetanje”, a fotografije koje su neki zaposlenici objavili na Instagramu ubrzo su nestale.

Centar za posjetitelje

Doduše Apple je sagradio posebno mjesto za turiste u sklopu kampusa i nalazi se s druge strane ulice. Riječ je o centru za posjetitelje i u njemu se nalazi i prodavaonica s izloženim Appleovim proizvodima te kafić.

“Obožavatelji i turisti razlog su zbog kojeg smo kreirali centar za posjetitelje”, pojasnio je Cook u medijima ranije ističući kako se u centru Apple može doživjeti i uz pomoć 3D holografskog sadržaja koji se prenosi u naš stvarni svijet pomoću iPad kamere. “Ako to niste iskusili, obavezno probajte. S krovnog dijela imate lijep pogled na na zgradu svemirski brod, kroz krošnje stabala”, kazao je Cook.

Uz to u centru za turiste posjetitelji mogu kupiti i neke Appleove proizv ode kojih nema nigdje drugdje, od majica, razglednica ili odjevni predmeti za djecu s Appleovim brendom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj