PAMETNI KOFER: ‘Travelmate’ će vas pratiti u stopu

Travelmate je pametni kofer kojićete morati uzeti u ruke samo kad idete po stepenicama ili mu se isprazni baterija. U poplavi pametnih uređaja, rijetko ko bi pomislio na pametni kofer.

 

Međutim, ekipa u Travelmate Roboticsu napravila je izvrstan posao i osmislila kofer koji se sam kreće, prati vlasnika u stopu, ima ugrađen GPS, odvojivu bateriju kojom se mogu puniti drugi uređaji, a i izgleda izvrsno.

Ispod privlačnog spoljašnjeg izgleda, skriva se pravo tehnološko čudo. Pregršt senzora koji Travelmateu pomažu da se kreće i u gužvi, prepoznaje prepreke i snalazi se u kompleksnim situacijama. Čak može prepoznati jednostavne geste i glasovne naredbe.

Uz to, u sebi ima ugrađenu vagu kako biste uvijek znali koliko točno stvari nosite, a GPS će se pobrinuti da i kad vazduhopolovna firma kaže da je izgubljen, vi ga možete pronaći.

Kovčeg dolazi u tri veličine (kako bi zadovoljio potrebe svih vrsta putnika), a njime se upravlja pomoću pametnog telefona i aplikacije.

U Travelmate Robotics ističu kako ovo nije običan kovčeg, već pravi personalni robotski asistent koji se brine da vase stvari  dođe sretno na odredište. Uostalom, čak i ako imate samo jedan Travelmate, on se može pobrinuti da ostali “obični” kovčezi također dođu na cilj sretno. Samo ih trebate povezati.

Travelmate je moguće naručiti po cijeni od 1000 do 1500 dolara (6000 do 9000 kuna), ovisno o veličini. Iako je cijena paprena, Travelmate je pobudio takav interes da ćete, ako ga danas naručite, na svoj kovčeg morati pričekati barem tri mjeseca.

Uostalom, pogledajte sami što sve može i zna te procijeniti da li se isplati.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj