ODLIKOVAO GA MILOŠEVIĆ! Crnogorska policija objavila identitet osumnjičenog za napad na Američku ambasadu u Podgorici

Crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) osoba koja je sinoć bacila bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginula u drugoj eksploziji. Jauković je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Policija sumnja: Jauković bacio bombu na ambasadu, pa se digao u vazduh

Na Jaukovićevom Facebook profilu se vidi da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbjednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine. Jauković je nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbjednosti otadžbine”.

Dalibor Jauković

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, se desila oko ponoći.

“Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG”, napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times. Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen. Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu. Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Otpravnica poslova u ambasadi SAD Džudi Kuo primila je ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića.

Nuhodžić, Stojanović ambasada SAD

 

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj