MERKEL, MACRON I PUTIN: Primirje u Siriji ne važi za operacije protiv terorista

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i njemačkim kancelarom Angelom Merkel o situaciji u istočnoj Guti, predgrađu Damaska.

U saopštenju pres-službe Kremlja navodi se da su troje lidera razgovarali o situaciji u istočnoj Guti i problemima u vezi sa isporukom humanitarne pomoći ovom i drugim regionima.

“Posebna pažnja je usmjerena na činjenicu da se prekid vojnih aktivnosti ne odnosi na operacije protiv terorističkih grupa”, navodi se u saopštenju.

Isti izvor navodi da su svi učesnici razgovora pohvalili rezultate “zajedničkog konstruktivnog rada”, koji je omogućio usvajanje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 2401. Lideri su, takođe, istakli “značaj nastavka zajedničkih napora radi ubrzane i pune implementacije odredaba rezolucije”, navodi se u saopštenju, prenio je “Sputnjik”. 

Putin je obavijestio Merkelovu i Makrona o koracima koje je Rusija preduzela u Siriji s ciljem evakuacije civila, isporuke humanitarne pomoći i pružanja ljekarske pomoći ranjenima i bolesnima.

“Postignut je sporazum o jačanju razmjene informacija o situaciji u Siriji putem različitih kanala”, navodi se u saopštenju iz Kremlja.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj