RON PAUL O (NE)MOĆI SAD-a: Ne možemo više vladati svijetom, očekujem bankrot

Bivši američki kongresmen Ron Paul govorio je u  intervjuu za Sputnjik o prvoj godini  Trumpovog mandata, kao i trenutnom položaju SAD-a u svijetu.

Srodna slika

Ron Paul tvrdi da sama institucija predsjednika nije toliko važna kao što nas se želi uvjeriti. “Mislim da u slučaju da Donald Trump samostalno odluči organizirati s Rusijom različite odnose od današnjih, vrati američke trupe u zemlju i naredi smirivanje situacije, on jednostavno neće biti toleriran”, rekao je Ron Paul. „Vjerovatno nije bio lošiji od ostalih. Međutim, današnji predsjednici zapravo ne kontroliraju situaciju”, tvrdi Ron Paul.

Govoreći o aktuelnoj poziciji Washingtona na geopolitičkom i ekonomskom planu, Paul nije optimističan:

“Prije ili kasnije ćemo bankrotirati… Nitko ne zna kada će se to dogoditi, ali što god se dogodilo, ne možemo nastaviti činiti ono što činimo sada. Više ne možemo vladati svijetom. Naš deficit premašuje sva ograničenja. Stav prema Sjedinjenim Državama također se počinje mijenjati u svijetu. Ako su nas u prošlosti pozdravljali dok smo pokušavali pomoći ljudima, danas samo pokušavamo proširiti naš utjecaj u svijetu”, prisjeća se Ron Paul.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj