LJUDE BOLI NEPRAVDA: Radončić se oglasio povodom spekulacija da SBB stoji iza protesta boraca

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić povodom boračkih protesta saopćio je da je boračko nezadovoljstvo kulminiralo i ljude najviše boli nepravda.

– SBB je imao velikih problema i prijetnji zbog javnog ukazivanja na zloupotrebe raznih varalica, poput Šerifa Patkovića i njegovog sina, koji se porodično nagrađuje sa po 50 hiljada KM iz boračkih fondova, odnosno sredstava poreznih obveznika. Ministru za boračka pitanja Bukvareviću, pojedincima iz SDA i stranačkim mešetarima još od 1995. godine, apsolutni prioritet su izborni rezultati, a ne istinska briga o ljudima – navodi Radončić.

Također, neprihvatljivim smatra objašnjenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se navodno ne smije objaviti registar boraca, jer to ne dozvoljava Zakon o zaštiti ličnih podataka.

– To uopće nije tačno. Uostalom, ako su ljudi časno branili svoj narod i ginuli u odbrani svoje zemlje Bosne i Hercegovine, zašto bi sada od javnosti skrivali svoja imena za najponosniji dio svog života. Registra i objavljivanja imena se boje lažni, stranački, vojnici, koje je neko dopisivao i od njih pravio dijelove glasačke mašine – mišljenja je Radončić.

Iz navedenih razloga, poručuje da treba objaviti imena da javnost može da prepozna i zaustavi one koji nezasluženo godinama otimaju novac od pravih boraca.

– Povodom spekulacija da SBB stoji iza opravdane boračke pobune, slobodan sam podsjetiti javnost da režimski mediji, politički policajci i priljepci već cijelo desetljeće meni, čak i krivično pokušavaju podvaliti takvu ulogu. Nema potrebe za podsjećanjem na opravdanu pobunu naroda u februaru 2014. godine ili ranije demonstracije boraca pred Vladom FBiH, koje se i danas u organizacionom smislu žele pripisati meni. Savez za bolju budućnost podržava borce, ali ih ne organizira, niti je to uopće potrebno. Oni se sami organiziraju i na to ih tjeraju 25-godišnja nebriga vladajuće SDA i nepošten sistem koji su prilagodili za sebe i probrane sljedbenike – naveo je Radončić u saopćenju za javnost.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj