(VIDEO) DEBLOKIRAN SAOBRAĆAJ: Na petlji Šički Brod upotrijebljen minimum sile

Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Federalna uprava policije – Specijalna policijska jedinica, a shodno naredbi direktora FUP-a, pružila asistenciju navedenom Ministarstvu u deblokadi raskrsnice Šički brod u Tuzli, saopćeno je iz FUP-a.

Specijalna jedinica FUP: Na petlji Šički Brod upotrijebljen minimum sile

U koordinisanim aktivnostima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona navedena raskrsnica je deblokirana, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje-Tuzla-Sarajevo.

“Prilikom provođenja navedenih aktivnosti upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da nije bilo povrijeđenih osoba”, saopćeno je.

Jedan broj osoba priveden u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv isti ce biti poduzete zakonom propisane mjere.

Saobraćaj je deblokiran  oko 6 sati jutros, uz intervenciju MUP-a Tuzlanskog kantona i specijalnih jedinica Federalne uprave policije. Intervencija policije je protekla bez upotrebe fizičke sile.

Saobraćaj se sad odvija neometano, a pripadnici komunalnih službi uklanjaju smeće koje je ostalo iza boraca.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj