MILANO FASHION WEEK! Dolce&Gabbana: Podijum sa dronovima i “modnim grješnicama”

 Kreativni i nadahnuti modni dvojac začudio je i oduševio prisutne na Milano Fashion Week-u smotrom nazvanom “Fashion Devotion”, u kojoj su dominirali religiozni uticaji i odjeća posuđena u panteonu svetica, kupidona, fratara i redovnica.

Raskošna  iznenađenja

Ukrasi od masivnog zlata  su obilježili događaj, započet spektakularnim izlaganjem novih modela večernjih torbica i onih iz linije “Devotion” koji su letjeli na dronovima koji su iznenada ispunili dvoranu. Prilkom izlaska prve manekenke nalik na časnu sestru u crno-bijeloj odjeći i čipkanoj mantiji dato je objašnjenje i nakana smotre, natpisom koji je nosila: “Fashion Sinner D&G”/Grješnice mode D&G/!

Piše: Džana Mujadžić

Slijedile su je djevojke u parkama za skijanje pa one koje su odjenule kardinalske odore, klana Borgia. Ostale su nosile duge, zimske sportske kaputiće izvezene srebrenim anđelima ili srednjovjekovnim svecima sa mozaika iz Ravenne. Podijem je šetala i slavljenica neke post skijaške zabave sa papskim šeširom, dok su brojne manekenke imale papske krune, tranformirane u ručne torbice! Na veoma uočljivom kaputu je pisalo “Amore” dok su isprintani anđelčići letjeli oko natpisa u svim pravcima.

Nikada ranije spritualizam nije bio u tolikoj mjeri povezan sa senzualizmom, iako su vjerske teme odavno zanimale kreatore. Dva Talijana su ostvarila i originalne modne dodatke, upotpunivši neobičnu odjeću još čudnijim cipelama i posebnim, nikad viđenim potpeticama.

Senzaciju je izazvala torbica ukrašena rococo- orguljama. Ugođaj je upotpunjavala gregorijanska glazba sto nije spriječilo Annu Wintour da napustismotru započetu sat kasnije od zakazanog termina.

Tajna “Martini” smotra

Noć ranije vladalo je srebro umjesto zlata, na jednako neobičnoj smotri odrzanom u “Martiniju”-baru-restaurantu-prodavaonici kuće “D&G“. Srebro i dijamanti su obasjavali publiku smotre nazvane “Secrets&Diamonds”.

Novinari, kupci, klijenti i obožavatelji marke su smješteni u ugodne fotelje pa su pijući kvalitetni “Martini” posmatrali prolazak odabranih manekenki koje su predstavile van kalendarski događaj sa glamourom i hollywoodskim tendecijama. Eleonora von Habsburg, Emma Waymouth, Sabrina Perey koju je britanski magazin “Tatler” proglasio najprivlačnijom “it djevojkom”, pokazale su neiscrpljujuće kreatorsko umijeće čuvenog dvojca, ali je najvece iznenađene priredila posebna manekenka: Lady Kitty Spencer, nećakinja princeze Diane. Prisutni su glasno pozdravili njezinu urođenu eleganciju u neboplavoj muslinskoj opravi, sa printanim anđelima koji su letjeli u visinu!

Publika nije zaustavljala pljesak dok je Marylin Monroe pjevala “Diamonds are a Girl’s Best Friend” a poznata Rihanna nastavila hitom iz “Cabarea”: “Money Makes the World go Round”.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj