BOŠNJAČKI POKRET O ZAJEDNIČKOM NASTUPU: Bošnjaci politici secesionizma u RS-u moraju dati jedinstven politički odgovor

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić povodom niza medijskih istupa pojedinaca i političkih stranaka vezano za mogućnost zajedničkog nastupa na Izborima svih probosanskih političkih snaga, dao je sljedeću izjavu za javnost:


”Zajednički nastup svih bh. patriotskih orjentisanih političkih organizacija i udruženja na oktobarskim Izborima u manjem bh. entitetu dugoročno je strateški važan pa možda i presudan za budućnost države BiH i bošnjačkog naroda.

U historijskim iskušenjima odbrane BiH od pokušaja podjele države i palestinizacije apsolutno većinskog bošnjačkog naroda koji sinhronizovano provode oligarhije HDZ-a i SNSD-a predstavlja poseban izazov za političko djelovanje i poziciju bošnjačkog naroda.

Zbog toga nastup svih probosanskih snaga okupljenih oko strateško jasnih ciljeva jedini je adekvatan odgovor na četničku secesionističku politiku koju predvodi SNSD praćenu drastičnom diskriminacijom bošnjačkog stanovništva te pokušajem nasilne pravoslavizacije i srbizacije.

S obzirom da ovakva Dodikova politika nesumnjivo ima punu podršku aktuelnog vladajućeg režima susjedne Srbije na čelu sa A. Vučićem, bošnjački narod možda više nego ikada u postdejtonskom periodu ima potrebu za odgovornim i osmišljenim patriotskim djelovanjem svih nosilaca bošnjačke politike.”

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj