IMAMO SVOJE PRETRAŽIVAČE I DRUŠTVENE MREŽE! Rusija spremna ako Zapad odluči da prekine internetsku vezu s njom

Rusija je potpuno spremna ukoliko zapadne zemlje odluče da je diskonektuju s globalnog interneta, rekao je savjetnik predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Slikovni rezultat za RUSSIA HAS ON SOCIAL NETWORKS AND SEARCH

Moskva je već bila predmetom sankcija nametnutih od SAD-a zbog miješanja u predsjedničke izbore, a German Klimenko, Putinov savjetnik za internet je rekao da bi zapadne zemlje mogle pokušati prekinuti veze Rusije s globalnom kompjuterskom mrežom.

Moskva se pripremila i na taj scenarij rekao je u intervju u NTV koja je pod državnom kontrolom. Poručio je da Rusija već radila na posebnom ruskom segmentu interneta te da ima svoje pretraživače, socijalne mreže i oglašavanje, prenosi agencija Reuters.

– Da, možete pritisnuti dugme i prekinuti veze s nekom državom. Ali, tehnički mi smo spremni i na to – rekao je Klimenko.

On je rekao da bi to moglo donijeti određene probleme s obzirom na to da ima ruskih kompanija koje čuvaju podatke izvan države iako postoji zakon po kojem to trebaju činiti samo u okviru države.

– Ako i proglase takav rat protiv nas, nema nikakvih dokaza da ne bismo mogli živjeti dobro i normalno – dodao je Klimenko.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj