BORCI POTVRDILI NAVODE GLOBAL CIR-a! Bili smo izmanipulisani, nismo željeli blokadu Federacije BiH, iza svega stoji politika

Nakon naših polemičkih tekstova o sumnjivim protestima boraca u FBiH i mogućoj manipulaciji ovom osjetljivom društvenom kategorijom, demobilisani borci iz Krajine su u izjavama za tamošnje lokalne medije potvrdili naše ranije tekstove. 

Snimak boraca iz Krajine: Plan nije bio blokada FBiH

Neki od boraca koji su prošle sedmice učestvovali u protestima i blokadi saobraćajnica u Federaciji BIH, za lokalne mediji u Krajini su ispričali svoju stranu prilče. Tvrde da su njima u mnogome manipulisali te da iza svega stoji politika.

Tvrde to u video snimcima koji su nam ustupljeni. Tako Nijaz Tutić, pripadnik 5. Korpusa i jedinice Tigrovi navodi da je plan bio da se ide pred Parlament, ali da su ih koordinatori  okrenuli na Koševu da idu u pravcu Vogošćanske petlje. Tvrdi da je izmanipulisan.

Istog stava su i ostali, među njima i Meho Jusić, pripadnik 3. Korpusa Armije BiH koji kaže da su na pola puta shvatili da su usmjereni u ono što nije bila njihova ideja.

Više u video prilozima …

 

(Global CIR)

Komentiraj