ENGLESKA SE POVLAČI SA SVJETSKOG PRVENSTVA? Vlada najavila radikalan potez nakon ubojstva špijuna

Prijatelji Alexandera Litvinenka, otrovanog u londonskom hotelu 2006. uz pomoć polonija-210, rekli su kako ovo što je Skripal doživio izgleda kao tipični napad Kremlja.

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson poručio je 100 dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji da bi Engleska mogla otkazati svoj dolazak dokaže li se da Kremlj stoji iza napada na bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer.

Pukovnik Skripal (66) i žena za koju se vjeruje da mu je kći, u kritičnom su stanju te se nalaze u bolnici u Witshireu nakon što su otrovani za sada nepoznatom kemikalijom. Skripal je 2010. godine u razmjeni špijuna stigao u Britaniju iz Rusije, gdje je bio u zatvoru.

Kažnjavaju Putina

“Teško mi je nakon ovoga zamisliti da reprezentacije iz Ujedinjenog Kraljevstva sudjeluju na Svjetskom prvenstvu. Moramo razmisliti o tome. Uzimanje nevinih života u našoj zemlji ne može proći nekažnjeno. Poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo zaštitili živote, vrijednosti i slobodu Britanije”, kazao je Johnson.

Dao je do znanja da će vlada snažno odgovoriti Vladimiru Putinu budu li dokazi išli u njegovu smjeru. Također je potvrdio da postoje sličnosti s ubojstvom bivšeg pripadnika KGB-a Alexandera Litvavenka. On je 2006. otrovan radioaktivnim polonijem.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj